nedelja, 12. oktober 2014

Športne blazine ali star jogi?

Preberite kako lahko koristno uporabimo staro oziroma rabljeno vzmetnico ali jogi, kot je splošni izraz v Sloveniji za ležišče. Predno podamo konkretne nasvete glede tega, da se lahko star jogi uporabi še kako drugače kot zgolj za spanje, pa vam navajamo povezavo preko katere lahko kupite nov jogi http://www.dormeo.net/jogi/.


Z ženo sva športna plezalca in poleti se skoraj vsak konec tedna odpraviva v katero od naravnih plezališč, pozimi pa se morava zadovoljiti z umetno steno. Žal je najbližja umetna stena kar precej kilometrov proč in si zato, da bi tudi pozimi obdržala formo, narediva zelo velike stroške, zato sva se pred nekaj časa odločila, da si manjšo steno za trening narediva doma. Oba se rada lotevava tovrstnih projektov, zato sva precej hitro preuredila veliko pokrito teraso. Stene in strop sva oblekla v plošče, v katere sva poprej navrtala luknje za matice, in kmalu sva pričela pritrjevati prve stopke in oprimke. Sicer jih ni bilo veliko, kajti žepi so se hitro izpraznili in treba je bilo premisliti vsak evro, vendar naj bi za najin zimski trening zadostovalo – z novimi oprimki lahko popolnima steno še kasneje. In nato je manjkala še zadnja reč: blazine.

Če so se nama zdeli že oprimki dragi, potem lahko rečem, da blazine stanejo pravo bogastvo. Niti nakupa ene prave blazine si nisva mogla privoščiti, zato sva se domislila druge taktike. Kaj, če bi tla prekrila s starimi vzmetnicami? En jogi vrh drugega, pa bo. Za celotno površino bi jih vsega skupaj potrebovala šest (oziroma vsaj tri za enojno debelino). Seveda se zdi ideja preprosta, a najti star jogi ni prav enostavno. Spraševala sva prijatelje in znance, a brezupno. Spremljala sva kosovni odpad, če bi kdo med smeti postavil tudi kakšno vzmetnico. In dala objavo na FB, da iščeva stare jogije. Počasi sta se našla dva, zdaj se dogovarjava za še enega. In kaj naju je to naučilo? Ne, ne tega, da pride star jogi prav tudi za kaj drugega, ne le za spanje. Predvsem sva spoznala, da je včasih najtežje dobiti stvari, ki jih imamo prav vsi.