sreda, 1. avgust 2012

Nakup kuhinje

Nakup kuhinje ni ravno opravek, ki se ga lotimo vsak mesec, temveč gre za nakup, ki mora zadostiti letom zadovoljstva. Nakup in izbira primerne kuhinje je torej odgovorno delo, saj gre za »trajen« nakup – ponavadi imamo v mislih doživljenjski nakup kuhinje, ki bo dočakala tudi naše vnuke.

Kakor koli že, nakup kuhinje je dobro lotiti se tehtno, s premislekom, torej vzeti si čas za oglede in tehten premislek.

Strokovnjaki vam pri tem svetujejo, da se nakupa kuhinje nikoli ne lotite sami, razen, če je ne bo uporabljal nihče drug, kot le vi. Zakaj? Zato ker so ob nakupu tako velikega »kosa pohištva« dobrodošla vsa mnenja, nasveti, ki jih konec koncev ali vzamemo v premislek ali pa jih preslišimo.

Tudi če nimate niti najmanjše ideje, kakšno kuhinjo bi imeli, je prvi korak, ki ga naredite, da stopite v salon kuhinj in si razgledate, kaj vam trg danes sploh ponuja. Pri trgovcih se obvezno pozanimajte o prednostih in slabostih določnih tipov kuhinj, tako boste na koncu dobili lažjo sliko, kaj si v resnici želite oziroma kakšen tip kuhinje potrebujete.

Najbolj pomembno je, da izberete tip kuhinje, ki bo zadostil vsem pogojem, ki ste si jih zamislili, pa čeprav boste zato odšteli kakšen ever ali dva več. Za nakup kuhinje, ki bo postala osrednji prostor vašega doma, si vzemite čas. Ne bo vam žal.